Fudbal

Edin Džeko u idealnom timu kola Serije A

Fudbaler Intera Edin Džeko poslije dva gola i sjajne partije protiv Sassuola, uvršten je u idealni tim 9. kola Serije A.

Edin Džeko - Twitter

Džeko je postigao dva pogotka u pobjedi Nerazzura na Mapei stadionu protiv Sassuola i tako u Reggio Emiliji ispisaom historiju te postao treći najstariji napadač u Seriji A koji je stigao do brojke 100 golova.

Ocjenom 8.7 Džeko je bio najbolji fudbaler prehodnog kola italijnaskog najelitnijeg šampionata. Ciro Immobile (Lazio) dobio je nešto manju ocjenu (8.5).

U najboljih 11 9. kola Serije A našli su se još Muriel (Atalanta) – 8.3, Zaccagni (Lazio) – 8.3, Lukić (Salernitana) – 8.1, Milinković-Savić (Lazio) – 8.0, Dumfries (Inter) – 8.1, Tomori (Milan) – 8.2, Mari (Monza) – 8.0 i Perez (Udinese) – 8.1, prenose Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh