Fudbal

FIFA donira 209 miliona dolara klubovima za SP

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) donirat će 209 miliona dolara klubovima koji puste svoje internacionalce za Svjetsko prvenstvo u Kataru, isto koliko je donirala i prije četiri godine u Rusiji, saopštila je danas krovna organizacija svjetskog fudbala.

FIFA - FIFA

Za svaki trening klub će dobijati “oko 10.000 dolara”, uključujići i period tokom zvaničnih priprema pred turnir, navela je Fifa.

Ova odšteta “biće isplaćena svim klubovima za koje je fudbaler igrao u dvije godine koje su prethodile Svjetskom prvenstvu”.

Fifa je ovaj sistem uspostavila uoči Svjetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi, nakon dogovora za Evropskom asocijacijom klubova (ECA), čiji članovi objezbeđuju većinu učesnika u međunarodnim takmičenjima.

Tokom Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji, 416 klubova iz 63 nacionalne federacije je podijelilo ovaj iznos, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh