Fudbal

Topovski udari u Švedskoj: Nijemci raketama gađali navijače Malmea!

Utakmica trećeg kola grupe D Lige Evrope između Malmea i Union Berlina bila je prekinuta u drugom poluvremenu zbog divljanja navijača.

Union Berlin i Malme - Reuters

U 57. minutu utakmice pri rezultatu 0:0 gostujući navijači su korištenjem pirotehnike izazvali prekid. Ispaljivali su vatromet na teren i čak i na tribine sa domaćim pristalicama.

Nakon druge rakete koja je doletjela na teren, a potom i topovskog udara, sudija Halil Umut Meler iz Turske bio je primoran da prekine meč i pošalje igrače oba tima u svlačionicu.

Na dio tribine gdje su bili smešteni navijači Union Berlina poslata je interventna policija, a utakmica je nastavljena nakon pola sata.

Njemačka ekipa je na kraju pobijedila pogotkom Beckera u 68. minutu iako su cijelo drugo poluvreme igrali bez isključenog Schafera. prneosi “N1“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh