Fudbal

Predvodit će napad Intera u derbiju. Džeko je postao noćna mora za Mourinha

Edin Džeko se namjerio na Romu, ekipu kojoj je prošle godine zabio dva gola u tri utakmice i postao prava noćna mora za slavnog trenera na klupi “Vučice” Josea Mourinha, prenose italijanski mediji.

Edin Džeko - Twitter

Džeko bit će startni napadač u subotnjem derbiju Serije A Inter – Roma (18 sati) osim ako se glavni napadač Intera Romelu Lukaku ne oporavi u zadnji tren.

No, Belgijanac će gotovo sigurno biti odsutan, kao i veznjak Marcelo Brozović koji se ozlijedio tokom nastupa u reprezentaciji Hrvatske.

Kako prenosi Il Corriere dello Sport, bosanskohercegovački napadač će predvoditi ofanzivni dio ekipe trenera Simonea Inzaghija zajedno sa standardnim Lautarom Martinezom.

Mourinhova Roma, s druge strane, još uvijek misli na teške prošlosezonske poraze (tri od tri) od “Nerazzurra”, koji su slavili i u meču Kupu Italije, golovima sarajevskog nogometaša.

Dakle, Džeko će ponovo pokušati nauditi svojoj bivšoj ekipi kako bi Inter izvukao iz rezultatske i igračke krize na startu novog prvenstva, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh