Fudbal

Oštre kazne UEFA-e za šest evropskih klubova

Disciplinska komisija Evropske nogometne federacije (UEFA) kaznila je šest klubova zbog izgreda njihovih navijača.

navijački neredi - Reuters

Kažnjeni su Olympique Marseille, Eintracht Frankfurt, Koeln, Nica, Partizan i Juventus.

OM, kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, će zbog divljanja svojih navijača tokom utakmice Lige prvaka protiv Eintrach Frankfurta iduću domaću utakmicu igrati bez gledalaca. Francuski viceprvak je kažnjen i zbog bakljade, bacanja predmeta, korištenja lasera, te blokiranja javnih prolaza.

Kažnjen je i Eintracht i sa 45.000 eura zbog bakljade, bacanja predmeta i nanošenje štete. Njemački tim je uslovno kažnjen i djelimičnim zatvaranjem svog stadiona sa najmanje 1.000 mjesta tokom iduće evropske utakmice.

Kazne su doznali Nica i Keln zbog nereda na njihovoj utakmici Konferencijske lige.

Nica će svoju sljedeću evropsku utakmicu igrati iza zatvorenih vrata, a ne smije prodavati ulaznice svojim navijačima na idućem gostovanju zbog rasističkog ponašanja, bacanje predmeta, bakljade, nedovoljnog broja zaštitara, blokiranja prolaza… Keln će morati platiti čak sto hiljada eura, a iduće dvije gostujuće utakmice bit će bez podrške svojih navijača.

Partizan je zbog bacanja predmeta s tribina, upotrebe pirotehnike i zakrčenih prolaza na stadionu na utakmici Konferencijske lige protiv Nice kažnjen sa 70.000 eura i zatvaranjem 6.000 mjesta na idućem susretu.

Juventus mora platiti 15.000 eura i morat će zatvoriti dio tribine sa 1.000 sjedećih mjesta zbog rasističkog ponašanja svojih pristaša za vrijeme utakmice protiv PSG-a. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh