Fudbal

Džeko i Petev složni: Nakon dužeg vremena pozitivna atmosfera u reprezentaciji, želimo pobjedu

Siguran sam da momci žele igrati, spremni su se zalagati i za nas je bitno da sutra pobijedimo, rekao je selektor bh. reprezentacije

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Zenici dočekuje selekciju Crne Gore, a u slučaju pobjede “Zmajevi” će ovjeriti prvo mjesto u svojoj grupi Lige nacija.

Na današnjoj press konferenciji se obratio selektor Ivajlo Petev (Ivaylo) i kapiten Edin Džeko. Jedna od tema bio je izostanak Radeta Krunića koji je zbog povrede otpao za susrete reprezentacije, a trenutno se nalazi u Milanu gdje naporno trenira, što je klub sa San Sira jučer i objavio.

– Nemam više od toga što sam izjavio prošli put. Obnovio je povredu, dobio injekciju i tu završavam sve – kratko je rekao Petev na pitanje o Kruniću.

Potom je govorio o pripremama “Zmajeva” u Zenici, istakao je da je siguran da su svi igrači svi spremni.

– Momci su raspoloženi, od ponedjeljka do danas sve je pod kontrolom i najbitnije je kako ćemo sutra izgledati. Siguran sam da momci žele igrati, spremni su se zalagati i za nas je bitno da sutra pobijedimo. Znamo šta nam znače tri boda sutra – rekao je Petev.

Ovisimo o sebi
O dobroj atmosferi je govorio i Edin Džeko.- Sigurno da nam je prije svega drago da se nalazimo u ovakvoj situaciji. Ovisimo sami o sebi, igramo pred našim navijačima i znamo šta nam pobjeda može donijeti. Sigurno da smo spremni – izjavio je Džeko.

Naglasio je kako ima osjećaj da je ovo prvo okupljanje gdje se osjeća pozitivna energija.

– Mislim da u zadnje vrijeme situacija nije bila takva. Dosta se negativne atmosfere stvorilo oko reprezentacije. Da li zbog selektora, predsjednika, Džeke, Pjanića… I pored toga ekipa je napravila rezultate, stadion je rasprodat i ovo kada vas vidim znači da ide na bolje. I kada je teško i kada nije, kada uzmemo u obzir da imamo mnogo mladih igrača pozitivna atmosfera pomaže. Nije to što može donijeti 100 posto pobjedu, mi ćemo dati sve od sebe na terenu, a navijači na tribinama – poručio je Džeko.

Ko će zamijeniti Ahmedhodžića?
Džeko je dodao da je prošla utakmica bila generalno teška.

– Što se tiče mog individualnog performansa sigurno da nisam bio na 100 posto u toj utakmici. Ekipa je opet odigrala korektnu utakmicu gdje smo kontrolisali tu utakmicu do tog nesretno primljenog gola. Mora se reći da bi šut Marušića Šeha uhvatio bez problema. Ipak, kada se sagleda sve Crna Gora je imala šanse i rezultat je najrealniji.

Sutra isto tako očekujem tešku utakmicu jer Crnogorci imaju šansu, znaju šta im znači ovaj meč i mogu biti prvi. Mislim da njima ne odgovara remi, to je moje mišljenje i možda očekujem da malo budu više ofanzivniji. Ne znam da li će se braniti i čekati prekide, da li da idu na kontre, ali sigurno da neće biti lagana utakmica. Osjećam se mnogo bolje fizički sada nego u Crnoj Gori – rekao je Džeko.

Petev je rekao da naša reprezentacija drži budućnost u svojim rukama, a onda je upitan koliko će “Zmajevima” nedostajati Anel Ahmedhodžić.

– Kada nema Anela, mora neko drugi igrati. Tu je prilika za nekog drugog ko je manje igrao da odgovori na poziv koji je dobio u reprezentaciji – izjavio je Petev, te dodao da je Crna Gora jaka reprezentacija i ekipa koja može stvoriti nemire u raznim situacijama.

Petev je rekao da će startni tim objaviti sutra dva sata prije utakmice. Podsjetimo, utakmica u Zenici igra se sutra sa početkom od 20:$5 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh