Fudbal

Željo probio bunker Igmana, Amoa postigao prvijenac

Željezničar će u narednom kolu gostovati Slobodi, dok će Igman dočekati Leotar.

Željo - Igman - Sport Klub

U posljednjem susretu 9. kola m.tel Premijer lige BiH fudbaleri Željezničara pobijedili su Igman na Grbavici rezultatom 1:0. Željezničar sada na tabeli dijeli prvo mjesto sa Širokim Brijegom.

Domaći su prvi put prijetili u 7. minuti. Nakon slobodnog udarca lopta je došla na volej Luke Malića, ali njegov udarac od bloka otišao je pored stative.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili gosti koji su prijetili preko Bodula iz slobodnjaka i udarcem iskosa Durakovića koji je odbranio Bender. Željo se tek probudio u posljednjih 20-ak minuta, a šansu utakmice su propustili u 71. minuti.

Konačno, u 74. minuti Grbavica je eksplodirala. Štilić je još jednom majstorski centrirao za usamljenog Amoaha na drugoj stativi kojem je preostalo da se samo nakloni i glavom pošalje loptu u mrežu za 1:0.

Dvije minute kasnije Amoah je propustio priliku da riješi susret kada je pogodio prečku, ali do kraja se rezultat nije mijenjao i ostalo je minimalnih, ali vrijednih 1:0 za Plave.

Željezničar će u narednom kolu gostovati Slobodi, dok će Igman dočekati Leotar, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh