Fudbal

Novi kiks Bordo tima: Sarajevo remiziralo sa Slobodom

Fudbaleri Sarajeva ni treću utakmicu u nizu ne znaju za pobjedu. Nakon dva vezana poraza protiv Tuzla Cityja i Igmana iz Konjica, Bordo tim je večeras na Bilinom polju odigrao 1:1 protiv tuzlanske Slobode.

Sarajevo Sloboda - FK Sarajevo

Uputio je Bordo tim čak 16 udaraca na gol Slobode u prvom dijelu, ali je mreža ostala netaknuta.

Ikić je čak pohodio prečku, ali je Semir Bukvić ostao nesavladan.

S druge strane Sloboda je znala iskoristiti svoju šansu. Igrala se 16. minuta kada je Vošnjak uposlio Komazeca, a bivši napadač Sarajeva pogodio mrežu Dizdarevića.

Krenulo je Sarajevo ofanzivno od samog starta drugog dijela. Napadi su se odmah isplatili, a do poravnanja je Bordo tim stigao nakon pet minuta ide drugog poluvremena. Suljić je uposlio Mulahusejnovića, a napadač Sarajeva rutinski pogodio.

Prijetio je tim Feđe Dudića preko Džafića i Ikića, dok je Mehmedović u 77. minuti imao veliku priliku, ali je Dizdarević odbranio njegov udarac.

U 82. minuti novi dobar napad Sarajeva. Đokanović pronašao Muhameda, ovaj uputio rezantan centaršut u peterac Slobode, ali lopta nije došla do napadača Bordo tima.

Tri minute kasnije Kapić je šutirao sa pet metara, ali je i njegov udarac odbranio Bukvić.

Pokušavali su izabranici Feđe Dudića svim silama postići i drugi gol do kraja susreta, ali u tome nisu uspjeli.

Imao je Rifet Kapić i penal u posljednjim sekundama susreta, ali je njegov udarac odbranio Semir Bukvić.

Sarajevo nakon ovog kola zauzima drugu poziciju na tabeli sa 10 osvojenih bodova, isto koliko ima i prvoplasirani Široki Brijeg, ali i dva meča više. Sloboda je 7. sa pet bodova. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh