Fudbal

Tuzla City se porazom od AZ Alkmaara oprostio od Evrope

Nogometaši Tuzla Cityja doživjeli su težak poraz u revanš susretu drugog pretkola UEFA Konferencijske lige od nizozemskog AZ Alkmaara rezultatom 4:0.

Tuzla City - fena

Utakmica je odigrana na Stadionu “Grbavica”, a Tuzlaci su u ovaj meč ušli dosta hrabro s obzirom da su u prvom susretu na gostujućem terenu doživjeli minimalan poraz.

Ipak, iako se kod predstavnika BiH vidjela motivacija da pokuša napraviti iznenađenje, protivnik se pokazao kao mnogo kvalitetniji tim, pa bi sve osim uvjerljivog poraza predstavljalo ogromnu senzaciju.

Alkmaar je došao do vodstva u 34. minuti kada je gol za vodstvo nizozemskog tima postigao De Wit. S prednošću gostiju od 1:0 ekipe su otišle na pauzu.

Nakon samo šest minuta igre u drugom poluvremenu, prednost gostiju povećao je Pavlidis i već tada je pitanje pobjednika bilo riješeno jer se Tuzla City pomirio s eliminacijom iz evropskih takmičenja, piše Fena.

Lahdo je samo dva minuta kasnije povisio prednost AZ Alkmaara na 3:0, a konačan rezultat postavio je De Jong golom u 81. minuti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh