Fudbal

Velika čistka u PSG-u: Novi trener otpisao čak 10 skupo plaćenih zvijezda

Kada su prošlog ljeta na Park prinčeva sletjeli Lionel Messi, Sergio Ramos i Georginio Wijnaldum, mnogi su bili spremni tvrditi da se u glavom gradu Francuske stvara najjača momčad u historiji klupskog nogometa. Međutim, PSG je pokazao da skup vrhunskih igrača neće nužno donijeti rezultate.

PSG - raport.ba

Titula u Francuskoj se odavno smatra za nešto normalno i još jedan naslov prvaka Francuske niko u PSG-u nije smatrao nekim naročitim uspjehom. Veliki rezultat u Evropi je ono što je trebalo arapskim šeicima. To se nije dogodilo. PSG je pao već na prvoj prepreci u nokaut-fazi Lige prvaka. Nakon senzacionalnog preokreta u samoj završnici uzvrata na Bernabeuu Real je prošao dalje i otišao do kraja, dok se ionako loša atmosfera u svlačionici PSG-a dodatno zatrovala, piše Raport.

Trener Mauricio Pochettino izgubio je konce svlačionice i bilo je jasno da će otići. Na njegovo mjesto stigao je Christophe Galtier (55), a u paru s novim sportskim direktorom Luisom Camposom Galtier je složio spisak od čak 10 skupo plaćenih igrača na koje ove sezone neće računati.

“Moramo smanjiti momčad. Ne možemo imati igrače koji rijetko igraju cijelu sezonu”, rekao je Christophe Galtier. Francuski mediji objavili su popis igrača koji se ne uklapaju u planove novog trenera. Prvi koji više ne ulaze u Galtierovu kalkulaciju su Mauro Icardi, Ander Herrera, Layvin Kurzawa i Georginio Wijnaldum.

Također, novi šef struke u Parizu želi se riješiti još šestorice igrača za koje su arapski šeici platili ogroman novac. Tu su Julian Draxler, Eric Junior Dina, Rafinha, Sergio Rico, Idrissa Gueye i Abdou Diallo.

U klub su zasad stigli Nuno Mendes, koji je došao iz Sportinga za 38 miliona eura, te Vitinha koji je Portu plaćen 41,5 miliona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh