Fudbal

Otkrivaju italijanski mediji: Džeko je odbio Juventus iz dva razloga

On je trebao biti dio dogovorene razmjene igrača.

Edin Džeko - Twitter

Italijanski “Corriere dello Sport” objavio je kako je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko odbio napustiti Inter i napraviti transfer u Juvenus.

Ovaj medij navodi dva razloga za takvu odluku Džeke. On je trebao biti dio dogovorene razmjene igrača. Naime, Džeko je trebao put Torina, dok bi u suprotnom pravcu stigao Kolumbijac Huan Kvadrado (Juan Cuadrado).

Međutim, Džeko je to odbio. “Corriere dello Sport” navodi kako Džeko želi da se bori za mjesto u timu Intera, iako se u klub vratio Romelu Lukaku, a drugi je plata.

Podsjetimo, Džeko je prošle godine postigao 17 golova i zabilježio 10 asistencija u dresu “Nerazura” s kojima je osvojio italijanski Kup i Superkup, a naslov prvaka je izmakao u završnici prvenstva.

Inače, kapiten “Zmajeva” se nešto ranije vratio s odmora, a sinoć je igrao u prijateljskom meču protiv Monaka (2:2). Džeko je u igru ušao u 62. minuti umjesto Lukakua, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh