Fudbal

Ronaldo zbog novca izigrao Junajted: Svjesno čekao juli da zatraži transfer

Ključ je u klauzuli iz ugovora.

Cristiano Ronaldo - AFP

Kristijano Ronaldo (Cristiano) nedavno je zatražio odlazak iz Mančester junajteda, s kojim ima ugovor do juna 2023. godine.

Klub s Old Traforda je odbio zahtjev 37-godišnjeg Portugalca, koji se potom nije pojavio na pripremama za početak nove sezone, a svoj izostanak opravdao je “porodičnim razlozima”.

Pisalo se kako Ronaldo želi otići jer mu je namjera da nastavi igrati u Ligi prvaka, a britanski mediji sada su otkrili zašto je Portugalac čekao juli da klubu saopći svoju odluku.Ključ je u klauzuli iz ugovora s Junajtedom, a razlog je finansijske prirode.

Ronaldo u ugovoru s “Crvenim đavolima” ima posebnu klauzulu koja mu garantira šestocifren iznos na račun bonusa ukoliko uđe u drugu sezonu s klubom. Zvanično, klupska sezona počela je 1. jula tako da je automatski aktivirana klauzula.

Ostaje da se vidi šta će biti s Portugalcem, koji se dovodi u vezu s Bajern Minhenom i Čelsijem.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh