Fudbal

BiH večeras protiv Finske

Miralem Pjanić je u četiri utakmice postigao tri gola protiv Finaca

udbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici dočekuje selekciju Finske u okviru 4. kola Lige nacija. “Zmajevi” će imati novu priliku da se revanširaju Fincima za poraz u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, ali i šansa da nakon tri neuspješna pokušaja savladamo Temu Pukija (Teemu Pukki) i društvo.

Na otvaranju ovogodišnje Lige nacija Finska i BiH su podijelili bodove, odigravši 1:1, kada je Smail Prevljak u samom finišu susreta “poništio” Pukijev gol s penala i spasio naš tim poraza.

S Fincima smo do sada igrali šest puta. Prvi put je to bilo u prijateljskom susretu 2004. godine, kada je bh. tim slavio sa 1:0. Potom je prošlo 15 godina od narednog susreta. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine Finska nas je tada iznenadila i pobijedila sa 2:0.

U istim kvalifikacijama smo se uspjeli revanširati u Zenici, kada smo predvođeni Miralemom Pjanićem slavili sa 4:1. Putevi s Fincima su nam se opet ukrstili u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Ponovo su nas iznenadili Finci, inače selekcija koja je igrala Euro i već se jednom pokazala kao nagazna mina za naš tim. U Helsinkiju je bilo 2:2, a onda u Zenici, kada su “Zmajevi” jurili baraž i imali realne šanse za to, Finci su nas potukli sa 3:1.

Ubjedljivo najbolji igrač Finske i “dželat” našeg tima je Temu Puki koji nam je postigao pet pogodaka u četiri meča. Niko nam nije dao više golova od njega. Kada je riječ o igračima bh. tima, najefikasniji protiv Finske je Miralem Pjanić, koji im je postigao tri gola na četiri utakmice – preskočio je duel u Helsinkiju u kvalifikacijama za Euro 2020., dok Edin Džeko traži svoj prvi pogodak u okršajima s Fincima,prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh