Fudbal

Novi javni linč za Vahida Halilhodžića u Maroku, uz uvrede opet najavljen njegov otkaz

Iako se činilo da se situacija s Vahidom Halilhodžićem smirila i da njegova budućnost na klupi nogometne reprezentacije Maroka nije upitna, nakon novih problema koji su se desili na posljednjoj utakmici čini se da bi bh. stručnjak ipak mogao dobiti otkaz i napustiti ovaj tim uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Vahid Halilhodžić - Haber.ba

Brojni tamošnji mediji uz, objektivno govoreći, nepotrebne uvrede na račun našeg trenera navode da ga nakon naredne utakmice protiv Liberije očekuje otkaz, iako je tim nedavno slavio protiv Južne Afrike rezultatom 2:1 i čini se da su sve spremniji za dobar nastup na Mundijalu u Kataru.

Marokanci ne opraštaju Halilhodžiću svađe s najvećim zvijezdama reprezentacije. Na početku je odstranio nekoliko najbitnijih igrača u selekciji Maroka zbog nediscipline, s nekima od njih je “palo” pomirenje, ali oprosta nema.

U reprezentaciji i dalje nema najveće zvijezde Hakima Ziyecha, a nezadovoljstvo navijača Maroka kulminiralo je na utakmici protiv Južnoafričke Republike u Rabatu, gdje su mu navijači zviždali kada bi mu došla lopta kod aut-linije. No, to nije bilo sve. Domaći navijači su, što je rijetko viđen slučaj, svog selektora ometali laserima tokom utakmice.

Iako to nije želio komentarisati nakon meča, jasno je da i sam Halilhodžić opet osjeća ogroman pritisak domaće javnosti, posebno medija koji su ga i ranije doslovno tjerali s klupe reprezentacije, pa će s tim u vezi biti zanimljivo vidjeti da li može “preživjeti” novi javni linč i može li na klupi Maroka dočekati nastup na Svjetskom prvenstvu.

“Za razliku od starih promašaja, gdje smo redom ukazivali šanse preplećnim trenerima, nedovoljno motivisanim igračima i neposobnim čelnicima saveza, danas je samo jedan krivac: jadni Vahid!”, stoji u jednom od tekstova tamošnjih medija.

Uspjeh koji je Halilhodžić napravio s Marokom učinio je našeg stručnjaka prvim trenerom u historiji koji je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo sa četiri različite reprezentacije. Ranije je to uradio s Obalom Slonovače, Alžirom i Japanom te sada Marokom, dok je na Mundijalu samo vodio Alžir, piše Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh