Fudbal

Real doveo francuskog supertalenta za 100 miliona eura

Orelijen Čuameni u Madridu.

Aurelien Tchouameni - twitter

Španski prvak Real Madrid postigao je dogovor o potpisivanju šestogodišnjeg ugovora s francuskim veznjakom Orelijenom Čuamenijem (Aurelien Tchouameni) iz Monaka, objavila su dva kluba u subotu.

Francuski reprezentativac (22) pridružit će se kraljevskom klubu za cifru od oko 80 milijuna eura (84,12 miliona dolara) uz još 20 miliona bonusa, javljaju mediji.

Čuameni tako postaje druga najskuplja prodaja u historiji Monaka iza Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe), koji je u avgustu 2017. potpisao za PSG za 180 miliona eura.

Proglašen za najboljeg mladog igrača Lige 1 u sezoni 2020./21. nakon što je iz Bordoa došao u Monako za 16 miliona eura, Čuameni je bio vrlo tražen, a Liverpul i PSG također su se takmičili da ga dovedu.

Za Monako je odigrao 50 utakmica u svim takmičenjima u sezoni 2021./22. te je zabio pet golova i upisao tri asistencije, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh