Fudbal

Dudić: Suludo je odmah očekivati titulu, ali razmišljamo o tome

Feđa Dudić novi je šef stručnog štaba FK Sarajevo.

Feđa Dudić - Vijesti.ba

Dudić je potpisao ugovor na dvije godine uz opciju produženja na još jednu. Feđa Dudić nakon 3 godine napušta klupu Veleža sa kojim je u protekloj sezoni osvojio Kup Bosne i Hercegovine i tako drugu sezonu u nizu ostvario plasman u evropska takmičenja.

Odmah poslije potpisa sa Bordo timom Dudić je rekao: “Neću puno obećavati, vidjet ćete sve od prvog kola”. Na šta je mislio kada je ovo rekao,objasnio je u ekskluzivnom intervjuu za N1:

“Kada sam došao u Velež dao sam sličnu izjavu. Nema floskula. Poštujem samo rad na terenu. Sarajevu treba remont ekipe i to je evidentno već dvije godine. To moramo napraviti. Mislim da treba nove energije i žara i da to trebaju prepoznati navijači. Kažu, pristisak je igrati pred istočnom tribinom na Košvu? Nije, ako krenete odmah jako od prve minute”.

Pomoćnici će mu biti Mustafa Kodro kao prvi asistent i Jasmin Trnovac kondicioni trener. Trener golmana i dalje će biti Adi Adilović, dok će u narednim danima stručni štab biti kompletiran sa još jednim pomoćnim trenerom.

“Poveo sam svoja dva pomoćnika iz Mostara. Jednostavno, da bi bili mirni morate imate tim. Oni su moj tim, to sam shvatio. Bili su uvijek uz mene. Pokazali su odanost. To je prvi preduslov da ima ljude od povjerenja. Klub nije imao ništa protiv toga i mislim da je to ispravan potez. Adi je radio dobar posao. Nadam se da ćemo dobro surađivati u interesu kluba. Imamo još jedno ime koje je ostavilo traga u Sarajevu i uskoro ćemo ga imenovati 12. 6 kada bude prozivka u Sarajevu”, govori Dudić.

Dodaje da će “danas biti objavljeni detalji nekih odlazaka”.

“Pravimo remont tima. Blagovremeno će svi biti obajvješteni i najvijači će vidjeti našu odluku da radimo najbolje”, naveo je Dudić.

“Suludo je očekivati odmah titulu, ali razmišljamo o tome”

“Suludo je očekivati i niko mi to nije rekao da odmah trebamo osvojiti titulu. Ali je u planu i razmišljamo o tome. Zbog toga sam i došao. Za mene je to izazov. Sarajevu treba jedan takav stav i odlučnost na terenu. Dok sam bio u Veležu, Sarajevo je potrošilo nekoliko trenera. Nije sve do njih. Neću sigurno patiti i sebe i klub ako ne bude išlo, ali znam šta me čeka i spreman sam za izazove”, kaže Dudić.

Svoje prve fudbalske korake napravio je u FK Sarajevo. Bilo je član svih omladinskih selekcija tima sa Koševa, a upisao je i pet zvaničnih nastupa za seniorski tim.

“Kao fudbaler nisam razmišljao o trenerskoj karijeri. Kada sam počeo sa poslom, želio sam da radim u klubovima koji se bore za nešto. Sarajevo to želi, tako da su se ambicije podudarile je sigurno plus i dobar start za početak”, govori Dudić.

“Neću više spominjati razloge odlaska iz Veleža”

“Neću više spominjati razloge odlaska iz Veleža. Rekao sam im sve najbolje i klub kojeg ću pamtiti. Zahvaljujem se i Red Armyju. Pogodili su me neki loši komentari nakon odlaska, ali samo lijepo o klubu pričam i biću njihov navijač u evropskim utakmicama. Od jučer je moj novi klub Sarajevo i naravno da ću raditi u interesu kluba i ništa drugo”, zaključio je Dudić, piše N1.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh