Fudbal

Real Madrid kupuje veznjaka za 80.000.000 eura!

Kraljevski klub će narednih dana dobiti će kapitalno pojačanje iz Francuske.

Orelijan Čuameni - agencije

U Madridu se Kilijan Mbape (Kyllian Mbappe) čekao godinama. Djelovalo je da će ovog ljeta da potpiše za Real, ali od velikog transfera na kraju nije bilo ništa. Ipak, Kraljevski klub će narednih dana dobiti će kapitalno pojačanje iz Francuske. Na stadion Santjago Bernabeu stiže Orelijan Čuameni iz Monaka! Madridski i francuski mediji javljaju da je dogovor postignut i da su ostali još sitni detalji prije nego što se zapečati transfer težak 80.000.000 eura. Toliko će prvak Evrope ispaltiti Monaku na ime obeštećenja za francuskog veznjaka.

Realizacija transfera

Još ljetos je Real počeo da se interesuje za Čuamenija da bi u kontakt sa igračem stupio jesenas. Tada je Monako tražio oko 60.000.000 eura za obeštećenje. Međutim, Čuameni je napredovao brzinom svjetlosti i cijena je počela da mu raste, a u trku su se uključili Pari Sen Žermen i Liverpul.

Prošle sedmice je Real Madrid dodao gas i dogovorio petogodišnji ugovor sa Čuamenijem koji je prije toga potvrdno odgovorio i na poziv sa Enfilda. PSG je bio uporan i pokušavao da dobije još jednu transfer bitku, ali je igrač insistirao da ode van Francuske. Čak ga je i Mbape zvao da mu se pridruži na Parku prinčeva, ali je Čuameni odbio sve pozive da se preseli u Parizu i u obzir su dolazili samo Real ili Premijer liga. Cijena je na kraju bila previsoka za “Redse”, ne i za “Kraljeviće” pa će Monako u narednim danima dati zeleno svjetlo da se transfer realizuje.

Čuameni ima 22 godine i prirodna pozicija mu je zadnji vezni. Taktički je raznovrsan veznjak koji uspješno funkcioniše u 4-3-3, 4-2-3-1, 4-4-2… U Realu bi trebalo da bude oslonac veznog reda u narednih desetak godina, zajedno sa mladim zemljakom Eduardom Kamavingom koji je zimus stigao iz Rena i u finišu sezone nagovijestio ogroman potencijal.

Smjena generacija

Njih dvojica predstavljaju i budućnost francuske reprezentacije u kojoj je Čuameni već standardan u prvih 11 dok je Kamavinga još na granici između mlade i A selekcije.

Epoha Realovog kultnog trilinga Kazemiro – Kros – Modrić se polako bliži kraju i klub želi da osigura zamjene i bezbolnu smjenu generacija. Uz Federika Valverdea, dvojica talentovanih Francuza bi trebalo da nose igru Reala kada Modrić, a potom Kros i Kazemiro završe misiju u Madridu, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh