Fudbal

UEFA će obaviti istragu o haosu prije finala Lige prvaka

Susret je kasnio više od pola sata, a razlog su navodno navijači s lažnim ulaznicama.

UEFA - Disciplinary.uefa.com

Evropska fudbalska organizacija (UEFA) najavila je kako će provesti neovisnu istragu o svemu što je prethodilo finalnom susretu Lige prvaka u Parizu, a odnosi se na navijački haos prilikom ulaza u stadion.

– UEFA je naručila neovisni izvještaj o svim događajima uoči finalne utakmice Liverpula i madridskog Reala. Prikupit će se dokazi sa svih strana i objaviti zaključci neovisnog izvještaja. Kada sve bude okončano UEFA će odlučiti o idućim koracima – saopćeno je iz kruga Evropske fudbalske organizacije.

Na udaru kritika javnosti našla se UEFA kao organizator tog susreta, a prvobitno je cijeli haos objašnjen navodima da se pokušao spriječiti ulaz velikog broja navijača s lažnim ulaznicama.

Francuska policija i tamošnji visoki dužnosnici za haos su okrivili engleske navijače koji su navodno bili vlasnici tih lažnih ulaznica, dok su engleski mediji pisali o potpunoj neorganizaciji u kojoj su čuvari reda na kraju primjenjivali silu i suzavce na navijačima Liverpoola, prenosi Hina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh