Fudbal

Ponajbolji igrač svijeta otvoreno: “Liga nacija je nebitna, precijenjena i naporna. Nimalo se ne radujem”

Kevin de Bruyne (30), jedan od najboljih nogometaša svijeta, ogorčen je time što odmah nakon duge, stresne i naporne sezone mora igrati Ligu nacija.

Kevin De Bruyne - metrouk.com

I to čak četiri utakmice u deset dana. Njegova Belgija od 3. do 13. juna igra dva puta protiv Poljske te po jednom protiv Nizozemske i Velsa u sklopu takmičenja koje nema fanove među selektorima i reprezentativcima, prenosi Index.hr.

Posebno im se Ligu nacija ne da igrati u junu, tek što završi sezona krcata obavezama u svim klupskim takmičenjima te kvalifikacijama za Evropsko ili Svjetsko prvenstvo u reprezentaciji.

“Liga nacija je nebitna. To je tek niz precijenjenih prijateljskih utakmica nakon duge i teške sezone. Nimalo joj se ne radujem”, izjavio je De Bruyne pred iscrpljujući raspored u Ligi nacija.

Belgijski as je od prošlog ljeta do sada igrao 45 utakmica za Manchester City i četiri za reprezentaciju. Među njima su i porazi u polufinalu i utakmici za treće mjesto Lige nacija.

U navedenom razdoblju je zbog korone i ozljede stopala prisilno pauzirao gotovo dva mjeseca..


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh