Fudbal

Real Madrid 14. put prvak Evrope, Vinicius i Courtois igrači odluke

Fudbaleri Reala iz Madrida postali su novi prvaci Evrope, nakon što su u finalu na Stade de Franceu u Parizu bili bolji od Liverpoola rezultatom 1:0.

Real Madrid - reuters

Prvih 20 minuta utakmice prošlo je u znaku ispitivanja snaga, ali do 15. minute Liverpool je imao kontrolu nad utakmicom.

Od 16. do 22. minute Englezi su imali četiri dobre šanse za postizanje gola, ali Salah je dva puta, Alexander Arnold i sadio Mane nisu bili precizni u samoj završnici.

Do 33. minute Real Madrid nije uputio niti jedan šut prema golu Alissona Beckera, ali su pred kraj poluvremena fudbaleri Reala došli do pogotka. Nakon greške odbrane Redsa Benzema je postigao gol, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda intervencijom iz VAR sobe.

Poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0.

Liverpool je u drugom poluvremenu krenuo po vodstvo, do 60. minute imali su dvije šanse, ali je Real taj koji je prvi pogodio.

Valverde je uposlio Viniciusa sa desne strane koji je sa peterca matira Alissona. Gol Viniciusa pogledajte OVDJE.

I nakon vodstva Blancosa, Liverpool je napadao, ali su njihovi napadi uglavnom završavali u posljednjoj trećini, ili u rukama Courtoisa.

Nizali su se napadi Liverpoola, ali nije bilo dovoljno koncentracije, ali je i Courtois djelovao nesavladivo.

Najbolju šansu za izjednačenje imao je Mohamed Salah koji je sjajno primio dubinsku loptu Keite, prešao Mendyja u šesnaestercu, ali je njegov šut odbranio Courtois.

Do kraja su Redsi napadali, ali su njihovi napadi bili jalovi.

Real Madrid je tako postao prvak Evrope 14. put u svojoj historiji prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh