Fudbal

Navijači Liverpoola preplavili ulice Pariza i još jednom zadivili nogometni svijet

Navijači Liverpoola preplavili su ulice Pariza uoči večerašnjeg duela finala Lige prvaka protiv Reala Madrida koje se igra od 21 sat i po ko zna koji put oduševili su nogometne zaljubljenike.

Liverpool navijači - Twitter

Fanovi Redsa su napravili nevjerovatnu atmosferu na ulicama francuske prijestlonice i sve nagovještava da ćemo večeras gledati istinski spektakl kako na terenu tako i na tribinama.

Kako se procjenjuje, oko 70.000 navijača Liverpoola doputovalo je u Pariz, iako velika većina njih neće imati priliku biti na stadionu.

Večerašnje finale prvobitno se trebalo igrati u ruskom Sankt Peterburgu, no zbog invazije Rusije na Ukrajinu UEFA je oduzela domaćinstvo ovom gradu i naknadno odlučila da će se najvažnija utakmica evropskog klupskog nogometa igrati u Parizu.
Liverpool je u klupskoj historiji osvojio šest Liga prvaka u devet odigranih finala, a posljednji trofej u ovom takmičenju osvojili su 2019. godine kada su bili bolji od Tottenhama sa 2:0. Real je, s druge strane, najtrofejniji klub u historiji Lige prvaka i oni su do sada osvojili 13 titula prvaka u 16 odigranih finala. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh