Fudbal

Predsjednik UEFA-e progovorio: Čeferin otkrio kakvu mu je poruku poslao Mourinho i zašto je bio ljut na Kloppa

Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Aleksander Čeferin naglasio je da nije imao problema s Real Madridom, uprkos konstantnim nastojanjima španskog kluba da pokrene konkurentsku evropsku Superligu, koja bi se odvijala van okrilja UEFA-e.

Aleksander Čeferin - Vijesti.ba

Čeferin je to rekao u intervjuu za 24ur.com uoči finala Lige prvaka u kojem će se 28. maja boriti Real i engleski Liverpool.

Odnos s Realom
“Nemam problema s Real Madridom, naravno. Trenutno nemam kontakt s upravom kluba, ali prisutnost Real Madrida u finalu Lige prvaka dokaz je koliko su UEFA takmičenja čista”, rekao je Čeferin.

“Real Madrid i Barcelona su u muškom i ženskom finalu. Nitko se nije umiješao da bi bilo suprotno.”

Razgovarajući o spomenutom superligaškom sukobu, Čeferin je nagovijestio da će se rasprava voditi samo u sudnici.

“Doći će vrijeme kada će se te stvari raščistiti, ali sigurno ih neće biti na terenu”, istaknuo je Slovenac.

Šef UEFA-e bio je pun hvale za dvojicu igrača Real Madrida, posebno uoči finala.

“Imaju čudesnog Karima Benzemu, za kojeg sam mnogo puta rekao da je po meni jedan od najpotcijenjenijih igrača u historiji nogometa. Luka Modrić, što je stariji, to je bolji”, naveo je Čeferin.

Također je pohvalio Liverpool, ali je odbio prognozirati pobjednika.

“Imaju mlađe igrače i vrlo važno iskustvo u finalu. Ne bih se usudio prognozirati pobjednika, u pravilu sam loš sudac. Bit će to nevjerojatno zanimljivo finale”, rekao je Čeferin.

Nakon kontroverznih izjava trenera Liverpoola Jurgena Kloppa o raspodjeli ulaznica za finale Lige prvaka, Čeferin je stupio u kontakt s njim.

Bile je mnogo skeptika
“Nazvao sam ga, razgovarao sam s Kloppom o tome, jer sam bio ljutit zbog njegovih izjava. Sada razumije. Priznao je da nije znao te informacije i da na neki način žali što je dao ove izjave”, rekao je Čeferin.

Predsjednik UEFA-e otkrio je i zabavan trenutak s trenerom Rome, slavnim Portugalcem Joseom Mourinhom.

“Bilo je puno skeptika u vezi Konferencijske lige. Dobio sam SMS od Josea Mourinha (nakon plas,ana u finale ovog takmičenja), on je bio apsolutno oduševljen. Nikada nisam dobio toliko simbola srca, čak ni od djevojaka“, otkrio je Čeferin, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh