Fudbal

U Bayernu nema mira. Tresu se i fotelje: Sprema li se otkaz Salihamidžiću?

U Bayern Munchenu nema mira.

Hasan Salihamidžić - Haber.ba

Prema informacijama minhenskog “Abendzeitunga”, na udaru bi se mogao naći sportski direktor Hasan Salihamidžića.

Iako je osigurana deseta uzastopna titula prvaka Njemačke u nogometu, stanje je daleko od idiličnog. “Sport Bild” je nedavno izvijestio o internim svađama između glavnog trenera Juliana Nagelsmanna i sportskog direktora Salihamidžića.

To bi moglo imati posljedice u bliskoj budućnosti. Novine iz Munchena javljaju da je Salihamidžićeva uloga sve više upitna.

U skladu s tim, čak je i “preuranjeni raskid moguć”. Podsjetimo, ugovor 45-godišnjaka, inače bivšeg istaknutog reprezentativca Bosne i Hercegovine, vrijedi do 2023.

Salihamidžić je 2017. godine preuzeo mjesto sportskog direktora u Bayernu. U julu 2020. konačno je unaprijeđen u člana Izvršnog odbora, zaduženog za sportski segment.

Od tada, nikada nije bio potpuno neosporan. Prema izvještajima, već je bilo nesuglasica s Nagelsmannovim prethodnikom, Hansijem Flickom, koji je sada njemački selektor.

Prema informacijama “Sport Bilda”, to je sada slučaj i s Nagelsmannom. Oni imaju različita mišljenja o formiranju ekipe Bayerna.

Nagelsmann je navodno više puta slao zahtjeve za igrače prema upravi koji još nisu ispunjeni. U principu, pristup Bayerna tržištu bio je previše defanzivan za njega.

Problem za Salihamidžića je to što sportski direktor očito ima malo finansijske slobode, s obzirom na posljedice pandemije koronavirusa, pa stoga ne može napraviti velike poteze, kad su u pitanju transferi igrača.

Nagelsmann je nedavno pozvao na hitnu akciju.

“U nekom trenutku morate malo riskirati. U ovom trenutku samo razmišljamo o tome, kalkuliramo i kalkuliramo”, objasnio je trener Bayerna, dodajući:

“Ako ne riskiram, manja je vjerojatnost za plasman u polufinale Lige prvaka.”

Podsjetimo, Bavarce je u četvrtfinalu evropske Lige prvaka ove sezone senzacionalno eliminirao španski Villarreal, prenosi Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh