Fudbal

Agonija igrača plaćenog 81 milion eura. Nije mogao sakriti suze na klupi

Dušan Vlahović stigao je u Juventus 28. januara u transferu vrijednom 81,6 miliona eura iz Fiorentine, a nakon početka kakav je mogao samo da sanja uslijedio je brodolom.

Dušan Vlahović - Raport.ba

Srbijanski napadač upisao je 18 nastupa za “Staru damu“, postigao je sedam i namjestio dva pogotka, ali u posljednje vrijeme mu nikako ne ide, prenosi Nova.rs.

Vlahović je od marta postigao samo tri pogotka, a posljednji još 16. aprila. Protiv Genoe, u sinoćnjem porazo od 1:2 kojim je Juve i teoretski izgubio šanse za osvajanje titule prvaka Italije, igrao je 74 minuta, a uspio je samo jednom da šutira u okvir gola.

Čak ni to nije bilo previše opasno, pa se jasno ocrtalo razočaranje na licu napadača.

Samopouzdanje zbog kjeg je pogađao na debiju u Seriji A za Juventus i u Ligi prvaka kao da je nestalo kada je Massimiliano Allegri odlučio da dodatno promijeni stil igre i da se više fokusira na odbranu. Vlahović je oborio glavu dok je izlazio sa terena, a Allegri ga je zagrlio.

Ipak, bila je to slaba utjeha za napadača koji u prethodna tri kola ima samo jedan šut u okvir.

Napadač koji je navikao da postiže golove u nizu, sada je odjednom postao potpuno drugačiji. Vlahović je otišao na klupu i u trenutku je djelovalo da ima suze u očima, ubrzo je prekrio i lice rukama, kako se ne bi vidjelo ukoliko krenu niz obraze.

Utjeha za Vlahovića (22) je to što je Juventus izborio takmičenje u Ligi prvaka.

Itekako je jasno da Juventus mora nešto pod hitno da promijeni jer mora da se prilagodi napadaču koji je plaćen 81,6 miliona eura.

Vlahović je trebalo da bude udarna igla, okosnica novog Juventusa, a za sada djeluje da ništa nije urađeno da bi njemu odgovaralo.

Zbog tih različitih pogleda na fudbal u odnosu na trenera Allegrija. Vlahović je verovatno ostao i bez nagrade za najboljeg strijelca italijanske Serije A. Trenutno Ćiro Imobile ima četiri gola više na svom kontu (27).

Stvari moraju brzo da se promijene jer Vlahović ne zaslužuje da prolazi kroz ovakve stvari.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh