Fudbal

Klop žestoko prozvao UEFA-u: Ja ću biti na stadionu, ali gdje je 35.000 ulaznica?

Svi se raspituju za ulaznice za finale Lige prvaka, za finale Evropske lige i potpuni je haos, kaže Klop.

Jurgen Klopp - SCsport.ba

Već odavno se postavlja pitanje zašto finalisti Lige prvaka dobivaju mali broj ulaznica za svoje navijača u odnosu na kapacitet stadiona i zašto su iste tako skupe.

Nakon što su se navijači Liverpula pismom obratili UEFA-i i Aleksandru Čeferinu, o ovoj temi je na konferenciji za medije govorio i trener “Redsa”, Jirgen Klop (Jurgen Klopp).

– Svi se raspituju za ulaznice za finale Lige prvaka, za finale Evropske lige i potpuni je haos. A mi nemamo pojma hoćemo li dobiti ijednu ulaznicu. Ja ću vjerovatno biti na stadionu… I onda misliš kako moraš rezervisati hotel u Parizu i misliš, Bože, mi smo Englezi koji finansiraju Francuze za razdoblje od ko zna koliko godina ako pogledate cijene ulaznica. A pojma nemamo koliko ćemo ulaznica dobiti, rekao je Klop, prenosi SK.

– Mi ćemo dobiti 20.000, oni isto 20.000. Na stadion dolazi 75.000. I onda ostaje 35.000 ulaznica – za šta? Gdje su te ulaznice? A zaista su basnoslovno skupe i ne mogu biti više zahvalan ljudima koji će doći i kupiti te ulaznice. To je zaista nevjerovatno, rekao je Nijemac, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh