Fudbal

FIFA proširila istragu: Bivši selektor optužen za si.ovanje maloljetnih igrača!

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) proširila je istragu o navodnom se.sualnom zlostavljanju maloljetnih nogometaša u Gabonu suspendiravši četiri nogometna zvaničnika ove zemlje.

FIFA - blogspot

FIFA je objavila kako je njezino Etičko povjerenstvo otvorilo formalni postupak protiv bivšeg selektora U-17 reprezentacije Assoumoua Eyija koji je optužen za si.ovanje i se.sualno zlostavljanje maloljetnika.

Postupak je otvoren i protiv dužnosnika lige Sergea Ahmeda Mombe i dvojice trenera Triphela Mabicka i Orphea Mickala.

Istraga je otvorena nakon što je britanski Guardian koncem prošle godine objavio svjedočanstva navodnih žrtava.

Mladići su izjavili kako ih je Eyij namamio u svoju kuću koju je on nazvao “Edenski vrt”. Nogometni savez Gabona je u decembru suspndirao Eyija, a FIFA je tu zabranu proširila na još tri osobe.

FIFA-ini istražitelji su primili pritužbu od globalnog sindikata igrača FifPro, koji tvrdi kako je zlostavljanje maloljetnih nogometaša u Gabonu “duboko ukorijenjeno” u tamošnji nogomet i kako je to “javna tajna koja se godinama ne rješeva”, prenosi Hina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh