Fudbal

Danas u četiri grada Bosne i Hercegovine počinje Evropsko prvenstvo za kadetkinje

Danas u četiri grada Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Mostar, Zenica i Široki Brijeg) počinje Evropsko prvenstvo za kadetkinje.

Ovo je prvo veliko takmičenje koje se održava u Bosni i Hercegovini pod okriljem UEFA i jedan od najvećih sportskih događaja u BiH.

Otvaranje na Grbavici
U prvom kolu koje je na programu danas sastaju se:

Grupa A: Danska – Njemačka (Trening Centar NSBiH – Zenica, 14 sati), Bosna i Hercegovina – Nizozemska (Grbavica – Sarajevo, 20).

Grupa B: Francuska – Finska (Pecara – Široki Brijeg, 17:30), Norveška – Španija (Stadion HŠK Zrinjski – Mostar, 20).

Ceremonija svečanog otvaranja prvenstva održat će se pred početak utakmice Bosna i Hercegovina – Nizozemska na stadionu Grbavica. Ulaz na sve utakmice je besplatan, a besplatne ulaznice možete preuzeti ispred ulaza na stadione.

Finale 15. maja
Direktan prijenos utakmice između BiH i Nizozemske najavljen je na kanalu Sport Klub 3.

Što se tiče formata takmičenja, po dvije najbolje selekcije u grupama će izboriti plasman u polufinale, koje je na programu 12. maja. Finale je planirano 15. maja na stadionu Grbavica od 20 sati, a utakmica za 3. mjesto istog dana u 14 u Trening centru NSBiH u Zenici. Tri najbolje reprezentacije izborit će plasman na Svjetsko prvenstvo koje se na jesen održava u Indiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh