Fudbal

Porodica potvrdila: Preminuo Mino Rajola

Poznati fudbalski menadžer izgubio bitku za život.

Raiola - agencije

Fudbalski menadžer Mino Rajola (Raiola) preminuo je u 54. godni života, objavila je njegova porodica na društvenim mrežama, piše Avaz.

– U beskrajnoj tuzi dijelimo smrt najbrižnijeg i najčudesnijeg fudbalskog agenta koji je ikada bio – stoji u uvodu objave na službenom Rajolinom profilu.

– Mino se do kraja borio istom snagom koju je stavljao na pregovaračke stolove kada bi zastupao naše igrače. Kao i obično, Mino nas je učinio ponosnim, a nikada to nije shvatio. Mino je svojim radom dotaknuo mnoge živote i napisao novo poglavlje u historiji modernog fudbala. Zauvijek će nam nedostajati. Minova misija da fudbal učini boljim mjestom za igrače nastavit će se s istom strašću. Zahvaljujemo svima na ogromnoj podršci koju smo dobili u ovim teškim trenucima i molimo za poštivanje privatnosti obitelji i prijatelja u ovom trenutku tuge.

Podsjetimo, u četvrtak su vodeći italijanski mediji objavili da je Rajola preminuo. Međutim, ubrzo se Rajola oglasio na svojim društvenim mrežama.

– Moje trenutno stanje za one koji se pitaju: Popizdio jer me ubijaju drugi put u četiri mjeseca. Čini se i da sam sposoban oživjeti – napisao je tada Rajola.

Također, i njegova agencija demantirala je za AFP navode prema kojima je umro. Na upit je li Rajola preminuo odgovoreno je da je “Mino živ” te da su vijesti o njegovoj smrti “fake news”. Agencija nije željela dati više informacija o njegovom zdravstvenom stanju ni otkriti od čega boluje. Poznato je da je u januaru bio hospitaliziran zbog operacije na plućima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh