Fudbal

UEFA uvodi fajnal-for i dijeli dvije pozivnice za Ligu šampiona?

Fudbalska Liga šampiona bez dileme je najjače klupsko takmičenje u Evropi i kako bi ga učinili još kvalitetnijim čelnici UEFA planiraju da uvedu fajnal-for.

UEFA - Sport1.oslobodjenje.ba

Ova ideja bi trebalo da bude jedna od tema UEFA Kongresa koji će se 11. maja održati u Beču. Već ranije je najavljen novi format takmičenja u Ligi šampiona, a čini se da bi fajnal-for mogao da bude i još jedna novina u elitnom klupskom takmičenju. Ukoliko ova ideja zaživi jasno je da će se igrati dvomeči do četvrfinala, a zatim će jedan grad biti domaćin završnice, pišu Nezavisne.

Svjetski mediji navode i to da je jedna od ideja Aleksandra Čeferina, predsjednika UEFA da dva kluba dobiju specijalnu pozivnicu za Ligu šampiona ukoliko kroz prvenstvo ne izbore plasman, a pod uslovom da su imali zapažene rezultate u posljednjih pet godina.

Kako mediji prenose sve bi moglo da bude jasnije nakok Kongresa u maju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh