Fudbal

Policija pokrenula istragu protiv Ronalda nakon što je razbio mobitel navijaču

Nakon što je zbog incidenta u kojem je Cristiano Ronaldo razbio mobitel navijaču istragu pokrenuo Manchester United, isto je učinila i engleska policija.

Cristiano Ronaldo - AFP

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama prate komentari u kojima se navodi da je Ronaldo izbio telefon iz ruke jednog od navijača nakon poraza od Evertona. Tridesetsedmogodišnji nogometaš se izvinio putem društvenih mreža, no to nije spriječilo policiju da pokrene istragu o navodnom napadu na Goodison Parku u subotu.

Glasnogovornik policije je saopćio da je u toku saradnja s Manchester Unitedom i Evertonom kako bi se ustanovile okolnosti incidenta.
“Dok su igrači napuštali teren, prijavljeno je da je jedan od nogometaša gostujućeg tima napao dječaka. Istraga je u toku, a policijski službenici obavljaju razgovore s očevicima kako bi se ustanovilo da li je došlo do napada. Svi koji imaju informacije o incidentu trebaju kontaktirati policiju putem društvenih mreža”, saopćeno je iz policije.

Iz Manchester Uniteda su također potvrdili da su upoznati s “navodnim incidentom” te da će sarađivati s policijom.

Porazom od Evertona je United ugrozio šanse za plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Ronaldo se izvinio zbog svog postupka te je naveo da “nije lako nositi se s emocijama u teškim trenucima”. Također, istakao je da igrači uvijek moraju pokazati poštovanje i strpljenje kako bi bili primjer mladim osobama koje vole nogomet. Iskoristio je priliku da se izvini te je pozvao navijača na utakmicu na Old Traffordu u znak fair playa i sportskog duha. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh