Fudbal

Simeone: Promijenit ćemo način igre

Trener Atletiko Madrida misli da je Mančester siti najbolja ekipa na svijetu.

Diego Simeone - SCsport.ba

Trener fudbalera Atletiko Madrida Dijego Simeone (Diego) je poslije poraza u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka rekao da je Mančester siti možda najbolja ekipa na svijetu i da je uživanje gledati kako igra tim Pepa Gvardiole (Guardiola).

– Možda su najbolja ekipa na svijetu. Promijenit ćemo način igre u odnosu na ono kako smo igrali u drugom poluvremenu, ali Sitiju je isto, igrat će na isti način. Ali uz naporan rad, takmičit ćemo se u revanšu i vidjet ćemo gdje će nas to dovesti – rekao je Simeone, prenio je Sky.

Atletiko je sinoć u Mančesteru izgubio od Sitija 0:1. Madridska ekipa se uglavnom dobro branila i nije imala šut u okvir gola.

– Dobra igra protiv izuzetnog tima koji je uspio da uklopi prvoklasne fudbalere u vrhunsku ekipu. Željeli smo dobro da se branimo, da suzimo prostor i da ih napadnemo kontranapadima. Kada smo pokušali da napravimo šansu, oni su postigli gol – naveo je Simeone.

Trener Sitija Pep Gvardiola napravio je tri izmjene koje su i dovele do gola Kevina De Brujnea (De Bruyne) u 70. minutu, poslije asistencije Fila Fodena (Phil) koji je 80 sekundi ranije ušao u igru.

– Utakmica je bila teška. Oni su izveli trojicu odličnih igrača i zamijenili ih trojicom igrača istih kvaliteta. Priznajem da smo mislili da će Foden igrati od početka. Također, priznajem da je uživanje gledati kako Siti igra. Strpljenje koje imaju. Ali i mi smo tražili način da pobijedimo – rekao je Simeone.

Revanš utakmica na programu je 13. aprila u Madridu, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh