Fudbal

Nagrada “14. Februar“ uručena direktoru Veleža: Velež je slobodarska revolucija

Fudbalskom klubu Velež svečano je naknadno uručena nagrada “14. februar“, koju istaknutim pojedincima i organizacijama koje promovišu Mostar i antifašizam, dodjeljuje Udruženje antifašista i boraca Narodno-oslobodilačkog rata. Priznanje je umjesto na svečanoj ceremoniji održanoj 12. februara uručeno danas, a razlog je to što je kompletna Veležova ekipa, zajedno sa stručnim štabom i većinom članova Upravnog odbora u tom trenutku boravila na pripremama u Antalyji.

Dodjela nagrade "14. Februar“ / PR - Haber.ba

Povod za priznanje prema riječima predsjednika UABNOR-a BiH Seada Đulića je stoljetna ljubav sportskog kolektiva i grada u kojem je nastao i živi.

– Velež je više od sporta i više od fudbala. Velež je grad, Velež je slobodarska revolucija. Ne smije se zaboraviti da je klub tokom Narodno-oslobodlilačkog rata dao devet narodnih heroja, kao i da je u istom stradalo 77 članova Veleža. Velež su osnovali radnici i on je uvijek bio radnički, rekao je predsjednik UABNOR-a BiH Sejo Đulić.

U ime kluba prisutnim je zahvalio direktor Džemil Šoše, koji je i primio nagradu.
– Naša obaveza je nastaviti hrabro dalje. Nadamo se da će naš jubilej – stotinu godina kluba biti obilježen trofejom u Kupu Bosne i Hercegovine, rekao je Šoše.

Fudbalski klub Velež u junu će proslaviti stotinu godina rada i postojanja. Ovaj klub jedan je od najvećih simbola Mostara. Nagrade UABNOR-a se uručuju povodom proslave oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Dodjela Nagrade “14. Februar“ / PR – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh