Fudbal

Alegri poslije katastrofe Juventusa: Igrali smo dobro, ništa ne bih mijenjao

Trener “Stare dame” kaže da se Viljareal branio i na sreću prošao dalje.

Massimiliano Allegri - Agencije

Torinski Juventus je treću godinu zaredom ispao iz Lige prvaka u osmini finala, piše Avaz.

“Stara dama” je nakon 1:1 na La Keramici, teško poražena kod kuće od Viljareala rezultatom 0:3, a Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) je poslije utakmice izjavio kako ne bi promijenio pristup, jer je njegov tim “igrao dobro”.

– Igrao bih na isti način, momci su dobro radili 65 minuta. Ali Viljareal je sve karte bacio na odbranu i uz sreću prošao dalje. Moramo da prihvatimo ovaj poraz, ružan je, ali ne mogu da se ljutim na igrače, jer su igrali dobro – rekao je Alegri.

Alegri je izgledao iznerviran na nekoga nakon poslednjeg zvižduka, ali kaže da nije bio ljut na trenera Viljareala Unaija Emerija.

– Nisam se ljutio ni na koga. Čestitam Emeriju, to je bila jedna od njegovih uobičajenih utakmica. Ovo je fudbal, nekad stvari idu u tvoju korist, nekad protiv tebe. Dali smo sve od sebe, ali je Viljareal u jednoj fazi imao devetoricu igrača iza lopte i nije čak ni pokušao da parira. Bili smo naivni kod prvog penala, a onda umjesto da preokrenemo rezultat, primili smo još dva gola i izgubili kontrolu nad mečom – dodao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh