Fudbal

Klop: Znam da niko ne pamti dobre ekipe koje su završavale kao druge

Mi smo posebna grupa, pokušavamo da izvučemo maksimum, rekao je trener Liverpula.

Jürgen Klopp - Sport.ba

Menadžer Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) ne želi da polemiše oko osvajanja titule u Premijer ligi, iako se njegov tim primakao vodećem Mančester sitiju na samo bod zaostatka, piše Avaz.

Istopljen dvocifreni minus
– Bolje je biti na minus jedan, nego na minus 14, rekao je Klop i dodao:

– Ipak, jedina stvar koja me zanima jeste sljedeća utakmica.

Dvocifreni minus imali su “Crveni” u jednom trenutku, ali su serijom od devet uzastopnih trijumfa unijeli nevjerovatnu dramu u šampionsku trku na devet kola prije kraja sezone.

– Teško je, raspored je gust. Moramo da nastavimo da pobjeđujemo utakmice. Imamo i direktan duel sa Sitijem, zatim još mnogo teških mečeva. Znam da niko ne pamti dobre ekipe koje su završavale kao druge. Mi smo posebna grupa, pokušavamo da izvučemo maksimum, kaže Klop.

Vrhunski timovi
“Redsi” su u sinoć pobijedili Arsenal na Emirejtsu sa 2:0.

– Meč dva vrhunska tima sa jasnim idejama. Morali smo da budemo na najvišem nivou. U suprotnom bismo bili kažnjeni. Iskoristili smo dobar period utakmice za golove i pobijedili. Idemo dalje, vidjet ćemo kako će se sve okončati, poručuje Nijemac.

Liverpul naredni meč u Premijer ligi očekuje 2. aprila kada će ugostiti Votford. Prije toga ide Notingemu (20. marta) u četvrtfinalu FA kupa i to će biti posljednji okršaj prije martovske reprezentativne pauze, napominje SK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh