Fudbal

Velež deklasirao Široki Brijeg i zakoračio u polufinale Kupa BiH

Nogometaši Veleža pobijedili na stadionu Rođeni u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH ekipu Širokog Brijega rezultatom 4:0 te su tako praktično jednom nogom među četiri ekipe koje će igrati završnicu najmasovnijeg bh. takmičenja.

velež - FK Velež

Od početka je utakmica imala visok intenzitet, a nakon što su gosti u petoj minuti tražili penal, Velež je u roku narednih šest minuta imao tri dobre prilike za postizanje gola.
Redale su se šanse pred oba gola i u nastavku meča, a u 35. minuti Velež je došao u vodstvo nakon što je veliko pojačanje Haskić zatresao mrežu gostiju. Ujedno je 1:0 bio rezultat prvog poluvremena. prneosi “Klix“.

Nakon 11 minuta igre u drugom poluvremenu Velež je udvostručio vodstvo, a strijelac je bio Dejanović na asistenciju Hasanovića.

Sedam minuta kasnije Haskić uvećava vodstvo na 3:0, a ovom sjajnom napadaču je to bio četvrti gol u samo dva nastupa za Velež. Konačnih 4:0 postavio je Radovac šest minuta prije kraja meča.

Revanš između Širokog Brijega i Veleža igra se 16. marta.

Rezultat i strijelci:

Velež – Široki Brijeg 4:0 (Haskić 35′, 63′, Dejanović 56′, Radovac 84′)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh