Fudbal

Adidas prekinuo saradnju s Ruskim fudbalskim savezom

Rusi izgubili još jednog sponzora.

Adidas s ruskom reprezentacijom sarađivao od 2008. godine - Agencije

Adidas, njemački gigant sportske opreme, objavio je kako prekida kompletnu saradnju s Ruskim fudbalskim savezom, a sve uslijed ruske invazije na Ukrajinu, piše Avaz.

– Adidas u ovom trenutku zaustavlja svoje partnerstvo s Ruskim fudbalskim savezom – rekao je glasnogovornik Adidasa koji je s ruskom reprezentacijom sarađivao od 2008. godine.

U fudbalskom smislu ovo je samo nastavak suspenzija pa tako podsjetimo da je, između ostalog, Međunarodna fudbalska organizacija izbacila rusku reprezentaciju iz dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo ove godine.

Dodajmo kako je prema podacima iz 2020. godine oko 2.9 posto prihoda Adidasu dolazilo iz Rusije, Ukrajine i ostalih zemalja tog dijela istočne Evrope.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh