Fudbal

Lionel Messi: “Ne pobjeđuje uvijek najbolji tim”

Lionel Messi je po mnogima odigrao još jedan slab meč u dresu Paris Saint Germaina.

Lionel Messi - Agencije

Na prvom meču osmine finala Lige šampiona, Parižani su slavili sa 1:0, a Messi nije iskoristio jedanaesterac u drugom poluvremenu.

Argentinac, jedan od najboljih igrača svijeta u proteklih 15 godina, smatra da će i revanš biti težak, ali ističe da je cilj kluba da se osvoji pehar UEFA.

– Nije lako osvojiti Ligu šampiona jer je to takmičenje koje spaja mnoge velike timove i gdje i najmanji detalj, ponekad i sitna greška, mogu da te eliminišu. Mislim da imamo tim koji može da osvoji pehar. Uzbuđeni smo zbog toga i uvjereni smo da ćemo stići do kraja, ali idemo korak po korak. Opet, kažem da je ovo takmičenje teško osvojiti. Ne pobjeđuje uvijek najbolji tim – svjestan je Messi.

Posebno ističe značaj timske igre, prenosi B92.

– Najbolji timovi moraju da budu dobri na svakom dijelu terena, u svim linijama, od odbrane do napada. Sve zavisi od sposobnosti timskog igranja. Napadači mogu sebe da ograniče na napad, a odbrambeni na odbranu. Morate da formirate snažan, jedinstven tim, kako u fazi odbrane, tako i napada. To je recept koji će nam dati priliku da budemo takmičarski tim, koji će pokušati da osvoji Ligu šampiona i svaki drugi turnir u kojem imamo šansu da pobijedimo – zaključio je Messi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh