Fudbal

Gazzetta: Samo Džeko ne mora brinuti pred veliki derbi, Inzaghi ima dilemu u napadu

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko bit će sigurno starter u velikom milanskom derbiju između Intera i Milana, ali trener Nerazzurra Simone Inzaghi ima muke dok odlučuje od njegovom partneru u ofanzivnom redu.

Edin Džeko - Twitter

U subotu nas očekuje veliki derbi “della Madonnina” između Intera i Milana, ekipa od kojih se očekuje da se bore za titulu do kraja sezone u Seriji A. Nije potrebno ni naglašavati koliko je meč bitan za oba tima.

Kada je u pitanju sastav Intera, milanski list Gazzetta dello Sport rijetko griješi u najavama, a ovoga puta prenosi da je Edin Džeko jedini siguran u vrhu napada.

Međutim, problem Inzaghiju predstavlja Džekin partner u vrhu ofanzivnog reda. Dilema je između Alexisa Sancheza i Lautara Martineza iz prostog razloga što su obojica trenutno na reprezentativnom okupljanju.

Čileanac i Argentinac igraju za svoje selekcije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i imat će veoma malo vremena za odmor pred veliki derbi. Stoga, Inzaghi će odlučiti koga da upari sa Džekom vjerovatno neposredno prije početka utakmice, piše Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh