Fudbal

Koga će dovesti Barcelona? Četiri kandidata za jedno mjesto

Barcelona želi pojačati sastav novim bekom tokom zimskog prijelaznog roka, koji traje do kraja januara.

Nicolas Tagliafico - Raport.ba

Cesar Azpilicueta iz Chelsea i Jose Gaya iz Valencije spominju se kao moguća pojačanja, ali male su šanse da ova dvojica nogometaša tokom tekuće sezone napuste svoje aktuelne klubove i pojačaju redove španskog giganta, piše Raport.

Stoga se pažnja usmjerava na četiri kandidata, prenosi “Marca”.

Noussair Mazraoui
Desni bek Ajaxa i reprezentacije Maroka, Mazraoui, jedna je od opcija koje trenutno razmatra Barcelonin menadžment.

Mazraouijev agent je Mino Raiola i njegov ugovor istječe u junu, što znači da bi se mogao besplatno priključiti Kataloncima sljedeće sezone.

Međutim, ako ga Barcelona poželi potpisati ovog mjeseca, to će imati svoju cijenu. Ajax je jasno dao do znanja da ne želi da marokanski reprezentativac ode tek tako.

Nicolas Tagliafico
Još jedna zvijezda Ajaxa je na radaru Barcelone. Tagliafico se opet povezuje sa katalonskim klubom.

Argentinac je ugovorom vezan za nizozemski klub do 2023. godine, ali bi mogao biti dostupan za odštetu od deset do 15 miliona eura.

Alex Telles
Bek Manchester Uniteda Alex Telles još je jedno ime koje se nalazi na Barceloninoj listi za transfere u januaru.

Bivši igrač Porta, Telles, nije mogao osigurati mjesto u prvom timu Uniteda zbog odlične forme Lukea Shawa.

Njegov agent je Pini Zahavi, koji ima dobar odnos sa predsjednikom Barce Joanom Laportom, zbog čega bi Brazilac mogao prijeći u Barcelonu tokom ovog transfer-prozora.

Alex Sandro
Konačno, potencijalni kandidat za Barcelonu je još jedan Brazilac, Alex Sandro. Trenutno član italijanskog Juventusa, Sandro bi Barceloni mogao donijeti iskustvo.

Kao i Tagliaficu, njegov ugovor istječe 2023. godine, zbog čega bi svaki potencijalni posao mogao biti malo precijenjen, kad je u pitanju visina odštete.

Sandro ima tržišnu vrijednost od 12 miliona eura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh