Fudbal

Haos u Manchesteru: Žestok sukob zvijezde tima sa Rangnickom i tajni sastanak

Čini se da će brak Anthonyja Martiala i Manchester Uniteda završiti samo na jedan način, piše The Mirror.

Anthony Martial - GettyImages

Francuz je bio pripreman da bude budućnost kluba kada je kao mladić izbio na scenu 2015. godine, ali nije se sve odvijalo po planu. Martial nikada nije uspio dosljedno reproducirati magiju iz svoje debitantske sezone.

Ali bilo je bljeskova zbog čega je United tako dugo ustrajao i zbog čega su Crveni đavoli toliko bijesni zbog trenutne situacije sa Francuzem.

No, čini se da je strpljenje na izmaku jer je sve došlo do vrhunca tokom vikenda kada se Martial sukobio s Rangnickom.

Evo kako se sve odigralo.

Martialova svađa s Rangnickom
Tenzije su se podigle kada je Martial izostavljen iz sastava na dan utakmice tokom remija 2-2 s Aston Villom, posebno s obzirom na to da je United ostao kratak na klupi sa samo osam zamjena. Rangnicka su pitali o njegovom izostanku, a Nijemac je nakon utakmice tvrdio da se Francuz odbio staviti na raspolaganje za meč.

Na konferenciji za novinare nakon utakmice Rangnick je rekao: “Da, nije želio biti u momčadi. Normalno bi bio u momčadi, ali nije želio i to je bio razlog zašto nije putovao s nama jučer.”

Ali Martial je uzvratio Nijemcu kasnije u subotu navečer, inzistirajući da su te tvrdnje daleko od istine. Na Instagramu je napisao: “Nikada neću odbiti igrati utakmicu za Man United.

“Ovdje sam 7 godina i nikada nisam izdao i nikada neću izdati ​​klub i navijače.”

Martial se u nedjelju poslijepodne prijavio na trening Manchester Uniteda unatoč ratu riječi koje su razmijenjene prethodne noći. Pojavio se u Carringtonu i primijećen je kako odlazi oko 14.30, zaustavljajući automobil kako bi se fotografirao s obožavateljima koji su čekali ispred vrata kompleksa.

Privatni sastanak s Rangnickom
Rangnick će se suočiti s medijima u utorak, kada se očekuje da će sukob između njega i Martiala objasniti kao nesporazum, u pokušaju da smiri situaciju.

Par se od tada sastao kako bi razgovarali o incidentu, ali to još uvijek ne sluti dobro za Martialovu budućnost u klubu.

United će nastaviti tražiti “udvarače” za 26-godišnjaka, ali budući da je pod ugovorom do 2024., isti problemi će se vjerovatno nastaviti, prenosi Raport.

Odluka o reintegraciji Martiala nije u rukama Rangnicka, ali treba biti pošten prema privremenom šefu Uniteda te reći da Martialovi nastupi ove sezone i ne jamče regularno mjesto u momčadi, piše The Mirror.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh