Fudbal

“Rođeni” nisu zaboravili Kemala Šestića: Zauvijek u našim srcima

U dva navrata je obavljao dužnost direktora FK Velež, a uz Sulu Repca, legendarnog Maestra, učestvovao je u stvaranju velikog Veleža 70-ih godina prošlog stoljeća.

Kemal Šestić - Avaz

Prošlo je tačno 13. godina od kada je preminuo legendarni Mostarac i Veležovac Kemal Šestić.

Sa 236 odigranih utakmica u crvenom dresu i 43 gola, spada među igrače koji su ponikli u Veležu i u njemu proveli cijelu svoju karijeru. U dva navrata je obavljao dužnost direktora FK Velež, a uz Sulu Repca, legendarnog Maestra, učestvovao je u stvaranju velikog Veleža 70-ih godina prošlog stoljeća. U posljeratnom periodu, preuzeo je klub u izuzetno teškoj situaciji, kao drugoligaša, te je uložio krajnje napore u stabilizaciju Veleža, kruna čega je bio povratak u premijerligaško društvo 2006. godine. Zauvijek u našim srcima, saopćeno je iz FK Velež, prenosi Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh