Fudbal

Edin Džeko ponovo pozitivan na koronavirus

Rukovodstvo Intera iz Milana saopćilo je danas da su na jučerašnjem testiranju na koronavirus pozitivna bila trojica fudbalera, i to Džeko, Cordaz i Satriano

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i golgeter italijanskog Intera Edin Džeko ponovo je zaražen koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Rukovodstvo Intera iz Milana saopćilo je danas da su na jučerašnjem testiranju na koronavirus pozitivna bila trojica fudbalera, i to Edin Džeko, Alex Cordaz i Martin Satriano.

“Trojica Nerazzurra su već u izolaciji u svojim domovima i poštovat će sve procedure propisane zdravstvenim protokolom“, navodi se u saopćenju.

Džeko je jučer stigao u kamp Intera, ali nije obavio trening i otišao je kući zbog prehlade. Odmah se i testirao, a rezultati su pokazali da je pozitivan na koronavirus i morat će u izolaciju.

Džeko i njegova dvojica zaraženih saigrača nemaju simprome infekcije COVID-19 i borave u kućnoj izolaciji.

Džeko je pozitivan na koronavirus bio i u novembru prošle godine.

Interu slijede tri utakmice u kratkom periodu. Prvo 6. januara gostuju Bologni, potom tri dana poslije dočekuju Lazio, a 12. januara igraju Superkup protiv Juventusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh