Fudbal

Kako pišu turski mediji: Višća za četiri miliona eura napušta Istanbul

Turski mediji su kao zainteresovane klubove navodili Fenerbahce i Trabzonspor, a posljednja izjava trenera Trabzonspora je potvrdila navode.

Edin Višća - Haber.ba

Uprave Basaksehira i Trabzonspora će danas nakon međusobnog duela ova dva tima imati sastanak na kojem će se vršiti pregovori za transfer bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Višće, koji bi već u januaru trebao pojačati Trabzonspor. U svojoj posljednjoj izjavi predsjednik Basaksehira Goksel Gamusdag je potvrdio postojanje ponuda za usluge Edina Višće.

“Žele ga najmanje dva tima iz Turske, a ne samo jedan tim. Ima i ponuda iz inostranstva. Postoje ponude ne samo za Višću već i za nekoliko naših igrača“, izjavio je Gamusdag.

Turski mediji su kao zainteresovane klubove navodili Fenerbahce i Trabzonspor, a posljednja izjava trenera Trabzonspora je potvrdila navode.

“Naravno da želim Višću“, izjavio je Abdullah Avci, koji je sa Višćom sarađivao već ranije dok je bio na klupi Basaksehira.

Fanatik.com.tr danas prenosi da će predjsednici Basaksehira i Trabzona danas nakon utakmice održati pregovore, a spominje se cifra u visini od 4 miliona eura koje bi Basaksehir trebao dobiti ukoliko se 31-godišnjak odluči da pređe u redove prvoplasirane ekipe turske Super lige, prenosi Source.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh