Fudbal

Vahu napala još jedna zvijezda: On je za mene mrtav

Vahid Halilhodžić, bh. stručnjak i selektor Maroka, objavio je popis reprezentativaca koji će nastupiti na Afričkom kupu nacija, koji će se održati u Kamerunu između 9.1. i 6.2.

Vahid Halilhodžić - Reprezentacija.ba

Na popisu nema najvećih zvijezda. Vaha na turnir ne vodi Hakima Ziyecha (Chelsea), Noussaira Mazraouija (Ajax), Adela Taarabt (Benfica) i Aminea Harita (Marseille). Uz njih, Vaha ne vodi Younesa Belhandu (31), iskusnog ofenzivca turskog Adana Demirspora.

“Ne bih se odazvao pozivu ni da me je zvao. On je mrtav za mene. Nije me cijenio kao sportaša, iako sam igrao dobro u klubu”, rekao je Belhanda.

Izbornik Vaha se oglasio na ovu temu.

“Trener je taj koji bira ko će igrati. Njegove izjave su pretenciozne. Birao sam igrače koji igraju timski nogomet, a postoji i žestoka konkurencija u momčadi.”

Belhanda je odigrao 50 utakmica za Maroko, posljednji u srpnju 2019. godine.

Podsjetimo, na popisu nema Hakima Ziyecha, zvijezde Chelseaja i reprezentacije, koji je već nekoliko puta bio u sukobu s izbornikom. Vaha je krilnog napadača izbacio zbog neprofesionalnog ponašanja na jednom okupljanju.

“Prvi sam put u trenerskoj karijeri vidio da jedan reprezentativac odbija igrati i da se pretvara da je ozlijeđen. Liječnici su bili jasni da može igrati prijateljski susret s Ganom, ali je on odbio. Potom je odbio i zagrijavati se i ući u igru jer je bio zamjena. Ja takvo ponašanje ne prihvaćam. Ili si 100 posto tu, ili nisi nikako”, poručio je tada Halilhodžić pa dodao: “Na posljednja dva okupljanja nije bio discipliniran. Ne izgleda mi kao igrač koji želi mjesto u reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo. To neću tolerirati.”

Nije trebalo čekati dugo da Ziyech odgovori. Na svojem Instagram profilu je postavio Story u kojem piše: “Drugi put reci istinu”, a uz obraćanje svojem treneru u reprezentaciji, stoji i emotikon klauna. Stoga ne treba čuditi činjenica da su mu vrata reprezentacije zatvorena, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh