Fudbal

Čeferin: Greška na izvlačenju nije ljudske, već softverske prirode

Veliki skandal desio se u Nyonu, u sjedištu UEFA-e, prilikom žrijeba osmine finala Lige prvaka.

Aleksander Čeferin - Vijesti.ba

Tokom izvlačenja kuglica s imenima klubova, Manchester United je izvučen u paru s Villarrealom, klubom s kojim se po pravilima ne može sastati jer su igrali u istoj grupi.

Nakon toga kuglica sa imenom Manchster Uniteda nije stavljena u narednom žrijebanju para u kojem je Atletico Madrid čekao rivala.

Izazvalo je to brojne kontroverze, ljubitelji fudbala su žrijeb proglasili namještenim, a UEFA ga je potom ponovila. Predsjednik Aleksandar Čeferin danas je izjavio da je u pitanju greška softverske prirode, a ne ljudske.

“Problem je nastao zbog softvera. Kompanija koja je napravila i održavala softver je rekla da nije znala zbog čega je greška nastala, ali su oni predložili da se žrijeb ponovi. Mi smo željeli biti transparentni, ali i da spriječimo da se ovakve stvari dešavaju u budućnosti. Jasno nam je da se ne možemo oslanjati u potpunosti na tehnologiju, ali ovo nije bila greška ljudske prirode. Izvinjavamo se svima”, poručio je Čeferin, prenose Vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh