Fudbal

Xavi nakon prvog poraza na klupi Barcelone: Sposobni smo pobijediti Bayern

Xavi je protiv Betisa izgubio prvi meč otkako je na klupi Barcelone (0:1) i to nakon najslabije utakmice Katalonaca pod njegovim vodstvom pa je situacija u klubu ponovo neugodna.

Xavi Hernandez - fcbarcelonanoticias.com

“Gol smo primili baš dok smo igrali najbolji nogomet na meču. Poraz je prevelika kazna za igru koju smo pokazali. To je poraz koji boli. Ovo je Barcelona koju želimo, ali moramo se poboljšati i biti taktički pametniji. Ne možemo sebi priuštiti više neuspjeh, ali mislim da je drugo poluvrijeme bilo dobro”, rekao je Xavi nakon meča.

Barceloni u srijedu slijedi gostovanje u Minhenu protiv Bayerna koji je izuzetno moćan i nemilosrdan kad su Katalonci s druge strane.

“Lično vidim ekipu sposobnu otići u Minhen i pobijediti. To je cilj, nemamo drugog izbora. Čeka nas jedno od najtežih gostovanja koja uopšte postoje, ali idemo se nadmetati. Pripremit ćemo meč na najbolji način. Moramo biti dominantni, imati loptu i igrati u protivničkom polju što je moguće više”, istakao je Xavi.

Trener Barce je u meču s Betisom ostao bez Gavija koji se teže povrijedio, dok ni Ansu Fati vjerovatno neće istrčati protiv Bayerna.

“Ne volim riskiranje. Ne želim ga izgubiti na nova dva mjeseca. Važna je Liga prvaka, ali i La Liga, Superkup… Moramo biti pametni i oprezni”, poručio je Xavi, piše Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh