Fudbal

Mostarci pozvali navijače uprkos kazni: Zrinjski i Leotar otvaraju kolo, Plemići traže nove rekorde

Zrinjski i Leotar odigrat će danas na stadionu Pod Bijelim brijegom utakmicu kojom će biti otvoreno zadnje prve polusezone kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a susret u Mostaru igra se sa početkom u 18 sati.

Zrinjski - Vijesti.ba

Plemići u ovom susretu traži nove rekorde. Sa tri boda protiv Trebinjaca ekipa iz Mostara stigla bi do učinka od 48 bodova, što bi bio najbolji jesenski učinak jednog kluba u premijerligaškoj historiji. Tako bi oborili i jedan klupski rekord. Bila bi to deveta vezana pobjeda u prvenstvu, što do sada nikada nisu uspjeli napraviti, piše SCsport.

Leotar u Mostar dolazi kao totalni autsajder i to je Trebinjcima jasno. Branislav Krunić u ovom trenutku ne može računati na veći broj igrača, koji su bili standardni nove sezone, tako da će rezervisti upasti u prvi tim kako bi pokazali da vrijeme i pokušaju napraviti iznenađenje Pod Bijelim brijegom.

Podsjetimo, na prošloj utakmici protiv Posušja navijači Zrinjskog su veličali ratnog zločinca Slobodana Praljka, a Disciplinska komisija NSBiH je ovaj klub kaznila s jednom utakmicom na domaćem terenu bez prisustva navijača.

Ipak, iz Zrinjskog su pozvali navijače na utakmicu protiv Leotara ističući da u klub nije došlo ništa zvanično.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Petak, 3. decembar:

18:00 Zrinjski – Leotar (Arena Sport)

Subota, 04. decembar:

13:00 Posusje – Rudar P.

13:00 Sarajevo – Velež (Moja TV)

15:00 Borac – Sloboda (Arena Sport TV)

Nedjelja, 05. decembar:

15:00 Tuzla City – Radnik (Moja TV)

15:00 Željezničar – Široki Brijeg (Arena Sport TV)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh