Fudbal

Ronaldo žestoko odgovorio uredniku Franca Footballa: Koristio je moje ime kako bi promovisao sebe i list za koji radi

Fere je ranije izjavio kako je Portugalcu jedina ambicija da karijeru završi s više Zlatnih lopti od Mesija

Kristijano Ronaldo i Paskal Fere - Avaz.

Fudbaler Mančester junajteda Kristijano Ronaldo (Cristiano) žestoko je napao urednika “France Footballa” Paskala Ferea (Pascal Ferre). Portugalac je Ferea napao uoči ceremonije dodjele Zlatne lopte, prestižne nagrade koja se dodjeljuje najboljem igraču svijeta.

Svemu je prethodila Fereova izjava da je Ronaldova jedina ambicija da karijeru završi s više osvojenih lopti od Lionela Mesija. Fere je naveo da mu je to Ronaldo lično rekao.

Potom se Portugalac oglasio na društvenim mrežama.

– Paskal Fere je lagao. Koristio je moje ime kako bi promovisao sebe i list za koji radi. Neprihvatljivo je da osoba odgovorna za dodjelu tako prestižne nagrade može lagati na ovaj način s apsolutnim nepoštivanjem nekoga ko je uvijek poštovao “France Football” i “Zlatnu loptu”. I danas je opet lagao, opravdavajući moj izostanak s gala večere navodnom karantinom koja ne postoji.

Uvijek želim čestitati onima koji pobjeđuju, u okviru sportskog duha i fer-pleja kojim se u karijeri vodim od početaka. To činim jer nikad nisam ni protiv koga. Uvijek pobjeđujem za sebe i za klubove koje predstavljam. Pobjeđujem za sebe i za one koji me vole. Ne pobjeđujem ni protiv koga.

Najveća ambicija moje karijere je osvajanje državnih i međunarodnih naslova za klubove koje predstavljam i za svoju reprezentaciju. Najveća ambicija moje karijere je biti dobar primjer svima koji jesu ili žele biti profesionalni fudbaleri. Najveća ambicija moje karijere je ostaviti svoje ime zapisano zlatnim slovima u historiji svjetskog fudbala.

Na kraju ću reći da je moj fokus već na sljedećoj utakmici Mančester junajteda i na svemu što, zajedno sa svojim saigračima i našim navijačima, još možemo ostvariti. Ostalo? Ostalo je samo ostalo… – napisao je Ronaldo. prneosi “Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh