Fudbal

Sablić: Ostaje žal, nismo zaslužili da ostanemo bez boda

Rekao bih da je po poluvrijeme pripalo svakom, analizira trener Sarajeva.

Goran Sablić - Avaz.ba

Široki Brijeg je nakon preokreta pobijedio Sarajevo sa 2:1, u derbiju 18. kola m:tel Premijer lige BiH

– Rekao bih da je po poluvrijeme pripalo svakom, rekao je trener Sarajeva Goran Sablić i dodao:

– Mi smo bili bolji u prvom, dok je Široki Brijeg bio bolji u drugom, pogotovo nakon isključenja Bodula koje je bilo krucijalno i na kraju odvelo utakmicu u drugom smjeru. Teško je s igračem manje bilo izdržati nalete Širokobriježana. Na kraju je sretniji i spretniji pobijedio. Mi smo u posljednjoj minuti imali dvije odlične šanse. Ostaje žal. Nismo zaslužili da ostanemo bez boda, istakao je Sablić.

Inače, utakmica na Pecari je pokazala svu apsurdnost bh. fudbala – od katastrofalnih uslova za igru, do perfidnog suđenja. Naravno, nije nam ni na kraj pameti opravdavati nesportski potez Dražena Bodula, ali je činjenica da je sudija Dragan Petrović iz Banje Luke cijelu utakmicu “navlačio” za Široki Brijeg.

No, izgleda da to nikoga ne brine u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, koji u posljednje vrijeme radi sve kako bi što više unazadio bh. fudbal, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh