Fudbal

Le Parisien piše: PSG očajno žele Zidana, pristali su i na posebnu klauzulu

Klauzulu prema kojoj bi nekadašnji trener Real Madrida mogao napustiti klub kada dobije ponudu Fudbalskog saveza Francuske

Zinedine Zidane - Guim.co.uk

Francuski list “Le Parisien” danas je objavio vijest kako su Pariz Sen Žermen i Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) započeli pregovore. Isti medij navodi kako Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino), trenutni menadžer “Svetaca”, razmišlja o odlasku, a navodno je preko svojih agenata poručio čelnicima Mančester junajteda da bi želio angažman na Old Trafordu.

Ranije danas, čelnici “Crvenih đavola” su angažovali Ralfa Ragnika (Rangnick), koji će narednih šest mjeseci sjediti na klupi tima, dok će poslije toga imati konsultantsku rolu u trajanju od najmanje dvije godine.

Što se Zidana tiče, on je u više navrata isticao kako želi voditi reprezentaciju Francuske. Aktuelni selektor “Trikolora” Didije Dešam (Didier Deschamps) je najavio kako će poslije Mundijala u Kataru naredne godine odstupiti, a “Le Parisien” piše kako bi Zidan mogao da se vrati klupskom fudbalu barem do kraja Svjetskog prvenstva koje će se odigrati u periodu od 21. novembra do 18. decembra iduće godine.

Navodno je PSG poslao ponudu Zidanu, a pristali su i na posebnu klauzulu prema kojoj bi nekadašnji trener Real Madrida mogao napustiti klub kada dobije ponudu Fudbalskog saveza Francuske.

Zidan je u dva navrata vodio Real Madrid, a sa kraljevskim klubom je osvojio sve što je mogao osvojiti. Popularni “Zizu” je ispisao historiju, pošto je kao trener predvodio “Kraljeve” koji su tri puta zaredom osvajali Ligu prvaka., prenosi Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh